Retícula és un banc d’imatges social i lliure. Un repositori fotogràfic d’accés lliure i gratuït pensat perquè qualsevol persona o col·lectiu pugui sentir-se representat. Volem trencar amb narratives visuals estereotipades i mostrar la vida des del realisme, amb una mirada feminista, interseccional, antiracista, amb perspectiva LGTBIQ+ i on la diversitat funcional no sigui l’excepció.

A Retícula ens hem preguntat: quina mena d’imatges trobes quan busques “relació en parella” a Internet? On són les dones que s’estimen? La col·lecció LGTBIQ+ s’estrena amb un àlbum sobre la quotidianitat de la vida en parella protagonitzada per dues dones lesbianes.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de Mar Garcia i Eva Fancelli.

Les dones han estat invisibilitzades en gran part dels relats audiovisuals, o amb un paper sovint estereotipat i emmarcat en uns cànons molt restrictius. En aquest àlbum, elles són les protagonistes.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de les dones de La Revolta, La Trama – Prodis, Alternativa3, La Natural i amb la música i activista trans, Judit K.

Allò que comprem i fem servir, té un impacte en el nostre entorn. En aquest àlbum hem volgut representar formes de consum i comerç que trenquen amb pràctiques capitalistes i pretenen ser més sostenibles, respectuoses i justes a escala mediambiental, social i econòmica.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de: La Terrassenca, La Revolta, Alternativa3 i La Trama – Prodis.

En aquest àlbum trobaràs cultura en múltiples formes. Comencem per conèixer la feina de Judit K, activista trans i compositora.

Per fer realitat aquest àlbum, hem comptat amb la participació de la músic i activista trans, Judit K.

Tan se val si és remunerada o no, aquí trobaràs tota mena de tasques que impliquen el concepte “feina”, realitzada per un ventall ampli de persones.

Per fer realitat aquest àlbum, hem comptat amb la participació de: La Terrassenca, La Revolta, Alternativa3, La Trama – Prodis, La Natural, l’Ateneu Candela i Judit K.

Com ens traslladem d’un lloc a l’altre i quin impacte té el nostre pas? En aquest àlbum, busquem diferents formes de mobilitat, aplicades a aspectes de les nostres vides com la feina, l’oci o el transport personal.

Per fer realitat aquest àlbum, hem comptat amb la participació de La Terrassenca i Bici Sense Edat – Terrassa.

Com funciona?

Investiga la nostra pàgina de Flickr, mira les fotos, troba la que més t’agradi per al teu cartell, per una comunicació o per un disseny. Retícula és un banc d’imatges social i lliure, així que totes les nostres imatges són descarregables i gratuïtes sota llicència Creative Commons. Pots fer-ne ús sempre que respectis el motiu pel qual es van fer i que n’atribueixis l’autoria. Què vol dir això? T’ho expliquem a l’apartat de Llicències.

Retícula

del neutre pl. del ll. reticŭlum, dimin. de rete ‘xarxa’
Femení

Contacta amb nosaltres a hola@crisalidecomunicacio.com