Logo amb la paraula "Retícula"

El banc d’imatges social i lliure

Retícula és un repositori fotogràfic d’accés lliure i gratuït pensat perquè qualsevol persona o col·lectiu pugui sentir-se representat. Volem trencar amb narratives visuals estereotipades i mostrar la vida des del realisme, amb una mirada feminista, interseccional, antiracista, amb perspectiva LGTBIQ+ i on la diversitat funcional no sigui l’excepció. Retícula és un banc d’imatges social i lliure.

Una dona en cadira de rodes circula per una rambla, amb arbres, plantes i una terrassa.

La galeria d’Accessibilitat mostra les diferents formes de moure’s per un espai urbà. En aquest cas, a través de l’experiència de quatre dones: una amb cadira de rodes, una altra amb una cama ortopèdica i una tercera amb ceguesa.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de tres dones de Prou Barreres.

A Retícula ens hem preguntat: quina mena d’imatges trobes quan busques “relació en parella” a Internet? On són les dones que s’estimen? La col·lecció LGTBIQ+ s’estrena amb un àlbum sobre la quotidianitat de la vida en parella protagonitzada per dues dones lesbianes.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de Mar Garcia i Eva Fancelli.

Les dones han estat invisibilitzades en gran part dels relats audiovisuals, o amb un paper sovint estereotipat i emmarcat en uns cànons molt restrictius. En aquest àlbum, elles són les protagonistes.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de les dones de La Revolta, La Trama – Prodis, Alternativa3, La Natural, Prou Barreres i amb la música i activista trans, Judit K.

En aquest àlbum trobaràs cultura en múltiples formes. Comencem per conèixer la feina de Judit K, activista trans i compositora.

Per fer realitat aquest àlbum, hem comptat amb la participació de la músic i activista trans, Judit K.

Tan se val si és remunerada o no, aquí trobaràs tota mena de tasques que impliquen el concepte “feina”, realitzada per un ventall ampli de persones.

Per fer realitat aquest àlbum, hem comptat amb la participació de: La Terrassenca, La Revolta, Alternativa3, La Trama – Prodis, La Natural, l’Ateneu Candela i Judit K.

En aquest àlbum hem volgut representar formes de consum i comerç que trenquen amb pràctiques capitalistes i pretenen ser més sostenibles, respectuoses i justes a escala mediambiental, social i econòmica.

Per fer realitat aquesta col·lecció, hem comptat amb la participació de: La Terrassenca, La Revolta, Alternativa3, La Trama – Prodis i Prou Barreres.

Com ens traslladem d’un lloc a l’altre i quin impacte té el nostre pas? En aquest àlbum, busquem diferents formes de mobilitat, aplicades a aspectes de les nostres vides com la feina, l’oci o el transport personal.

Per fer realitat aquest àlbum, hem comptat amb la participació de La Terrassenca, Bici Sense Edat – Terrassa i Prou Barreres.

Com funciona?

Investiga la nostra pàgina de Flickr, mira les fotos, troba la que més t’agradi per al teu cartell, per una comunicació o per un disseny. Retícula és un banc d’imatges social i lliure, així que totes les nostres imatges són descarregables i gratuïtes sota llicència Creative Commons. Pots fer-ne ús sempre que respectis el motiu pel qual es van fer i que n’atribueixis l’autoria. Què vol dir això?

Com puc mencionar?


Inclou un text com el següent per explicar on has trobat la imatge:

“Imatge de Retícula”

No cal que ho possis en la mateixa fotografia. Pots mencionar-nos en altres espais, com el cos del text de la publicació a xarxes, en un racó de la pàgina web on facis servir la imatge o en els crèdits si és un audiovisual, per exemple. T’ho expliquem tot en detall a l’apartat de Llicències.

Retícula

del neutre pl. del ll. reticŭlum, dimin. de rete ‘xarxa’
Femení

Contacta amb nosaltres a hola@crisalidecomunicacio.com