RETÍCULA
RETÍCULA Banc d'imatges social i lliure

Llicències d’ús

El banc d’imatges de Retícula ha estat creat com una eina d’accés lliure i gratuït per a qualsevol persona que ho necessiti, però totes les seves imatges estan subjectes a llicències d’ús Creative Commons. És a dir, són descarregables a través de la plataforma Flickr sempre que es respecti el motiu pel qual van ser fetes i la feina de les creadores.

La iniciativa del banc s’ha construït a partir d’un procés creatiu i participatiu amb persones, col·lectius i entitats que han posat el seu gra de sorra, ja sigui en la fase d’ideació, o en les sessions de fotos. Les protagonistes de totes les escenes són persones voluntàries que han ofert el seu temps i dedicació per crear relats visuals trencadors i representatius d’una part de l’espectre social. Per tant, és important que es respecti la seva imatge i no se’n faci un mal ús. Com ho podeu fer? Us ho expliquem!

Totes les imatges estan protegides per la llicència:

Reconeixement – Compartir Igual
4.0 Internacional

Què puc fer?

Reconèixer: donar crèdit de manera adequada, amb un enllaç a la llicència, i indicar si s’han realitzat canvis. Pot fer-ho amb qualsevol format raonable, però no de forma que suggereixi que vosté o l’ús que fa de la imatge té el suport de la persona licitant. Per atribuir, cal indicar el nom de les creadores, un avís d’autoria, una nota de llicència, un avís legal i un enllaç al material.

Compartir igual: si es transforma, fusiona o crea a partir del material, la distribució ha de ser sota la mateixa llicència de l’original.

Què NO puc fer?

No atribuir: cal mencionar sempre l’autoria de les imatges.

Ús per discursos d’odi: utilitzar les imatges per reforçar materials visuals amb discursos masclistes, LGTBIQfòbics, racistes o que atemptin contra els drets de les persones.